Polecany post

Tradycyjny polski rosół

Gdy nadchodzą chłodne dni dania gotowanie w mojej kuchni zmieniają się. Królują tłustsze potrawy, które wcale nie tuczą, lecz rozgrzewają. T...

poniedziałek, 21 listopada 2016

Ciasteczka francuskie z dżemem truskawkowym

Dzisiaj postanowiłam napisać wam jak w 30 minut upiec ciasteczka francuskie.
Doskonale wiem, że obowiązki oraz sprawy dnia codziennego nie pozwalają na kilkugodzinne gotowanie dań i pieczenie ciasteczek. Jednak każda zaradna kobieta powinna mieć swojego asa w rękawie i znać szybkie przepisy, które zadowolą każdego.


Czego potrzebujemy:
  • średni słoiczek dżemu truskawkowego,
  • ciasto francuskie (może być to ze sklepu),
  • białko jajka kurzego.
 Wykonanie:
  1. Rozkładamy ciasto francuskie i wycinamy w nim prostokąty o zbliżonych długościach boków około 15 cm każdy.
  2. Układamy na każdym z prostokątów dżem.
  3. Sklejamy boki prostokątów.
  4. Pieczemy minimum 18 minut w 220 stopniach Celsjusza. 
Gotowe!
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz