Jednak z doświadczenia wiem, że codzienne gotowanie jest pracochłonne, więc dzisiaj dostarczam wam przepis na danie błyskawiczne, które pokrzepi każdego pracusia.
Składniki
Porcja dla dwóch osób
- 1 puszka tuńczyka z wody,
- 250 g makaronu - kolorowe muszelki lub kokardki
- 2 łyżki majonezu.
Wykonanie

1.Ugotować makaron
Odpowiednie przygotowanie makaronu to klucz do całodniowej świeżości sałaki z tuńczykiem. Do wrzącej i osolonej wody wrzucamy makaron i dodajemy kilka kropel oleju roślinnego.Makaron powinien być ugotowany al dente.
2. Co zrobić z tuńczykiem?
Kupując konserwy należy pamiętać, że spędzają one sporo czasu w magazynach, kontenerach oraz innych miejscach. Nikt nie ma pewności, co do warunków sanitarnych panujących w przechowalniach. Zanim odbezpieczycie puszkę należy umyć ją ciepłą wodą i płynem do naczyń.Następnie można otworzyć opakowanie i odsączyć tuńczyka z wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz